Đura Zec – Iznad proseka

Drage kolege studenti, budite kreativni, budite svoji, budite jedinstveni. Za početak, to su odlični preduslovi za uspeh u surovom, ali i interesantnom svetu privatnog biznisa. Moje ime je Ђура Зец, potičem iz preduzetničke porodice i smatram da u sebi imam tu „žicu“ neophodnu za vođenje sopstvene firme.

Od znanja koje sam stekao na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, izdvojio bih savladavanje poslovnog načina komuniciranja, pre svega, jer se svaka saradnja, bilo da je ona sa potrošačima, dobavljačima ili zaposlenima, zasniva na komunikaciji. Kvalitet poslovanja vezan je neraskidivo za kvalitet komunikacije koja se uspostavi sa gorenavedenim učesnicima. Upornost, strpljenje i inovativan pristup u poslovanju su odrednice mog delovanja, koje su vezane za upravljanje aktivnostima u okviru procesa. Aktivnosti koje se svakodnevno obavljaju u preduzetničkoj radnji, čiji sam vlasnik, iziskuju mnogo energije, vremena i posvećenosti, ali u tome je draž preduzetničkog poduhvata, koji time nudi veću dozu fleksibilnosti i slobode u radu od „klasičnih“ poslova.

Uspeh se ne može postići preko noći, zapamtite to. Prilično je teško napraviti, u današnjem vremenu, sa finansijskog gledišta, uspešan biznis. Međutim, ukoliko poslovanje prilagodite krajnjem potrošaču i ponudite kreativan, drugačiji od drugih, pristup, tada šanse za dostizanje ciljeva vrtoglavo rastu. Osluškivanje tržišta i prilagođavanje ideja novonastalim trendovima važne su karike koje određuju da li ću svoju radnju zatvoriti i utopiti se u neslavnu statistiku neuspelih preduzetničkih biznisa, ili ću istrajati i pobediti u toj maratonskoj trci.

Pored svega navedenog, vrlo je važno sačuvati svoj poslovni identitet. Proizvod koji plasiram je jednostavan, svako ga može napraviti, a svoju prednost sagledavam u težnji da od njega načinim specijalitet i time nadmašim konkurenciju. Davanje „ličnog pečata“ predstavlja snagu moje male kompanije, a o značaju toga govore i brojni komentari zadovoljnih klijenata: „Kada osnuju ministarstvo sendviča vaš će lagano furati prvih par mandata, a posle će imati glasače na poverenje“.

Umalo da zaboravim, ja pravim ukusne sendviče. Pardon, pravite ih vi sami, odabirom sastojaka po želji. To je suština „ličnog pečata“. Kreirajte svoj specijalitet, posetite Мој Сендвич – Moj Sendvič na Bulevaru oslobođenja 86 u našem gradu, lepom Novom Sadu. Prijatno“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare