Iznad proseka – Slađana Dimić

Moja priča počinje u trećoj godini studija na Departmanu za Industrijsko inženjerstvo i menadžment, na odseku Inženjerskog menadžmenta. To je bilo vreme kad smo mogli da se opredelimo za neki od ponuđenih smerova. Kako nisam puno znala o informacionim tehnologijama, a želela sam o tome više da saznam, odabrala sam taj smer i pružila mu šansu da me više zainteresuje.

Tek nakon rezultata prakse i kursa u PanonIT-u tokom četvrte godine studija, shvatila sam da je to put kojim želim da idem. Zaposlila sam se u PanonIT-u na poziciju softver inženjera krajem 2016. godine kada sam i diplomirala.

Danas radim kao eksterni saradnik Schneider Electric DMS kompanije, jedinstvene za istraživanje i razvoj Smart GRID rešenja. Posebno je posvećena razvoju i isporuci svog glavnog proizvoda Advanced Distribution Management System – ADMS, koji predstavlja najsavremeniji softverski sistem na svetu za obavljanje svih tehničkih zadataka u distribucijskim postrojenjima na efikasan i optimalan način koji ispunjava savremene zahteve razvoja energetike širom sveta.

Član sam tima “Online Integrations”, gde se bavimo integrisanjem sistema. Istovremeno završavam master studije na studijskom programu Inženjerstvo informacionih sistema.

Ambicije rastu. Ovo je početak kojim sam zadovoljna.

Ukoliko bi me neko pitao kako provodim svoje dane, rekla bih da je svaki drugačiji od prethodnog. Volim putovanja, sport, izazove, odgovornost, nepoznate situacije, „mi to možemo“, pozorište. Volim da provodim vreme sa dragim ljudima, čitam. Uvek se trudim da ove stvari što više budu prisutne u mom životu. Na poslu je uvek zanimljivo i vreme provedeno tamo je uvek drugačije zbog dinamike posla.

Od svih fakulteta, odlučila sam se za Fakultet tehničkih nauka jer je spektar znanja koji nudi onaj u kome sam mogla da se pronađem i izdvaja se po boljoj organizaciji od drugih fakulteta za koje sam takođe bila zainteresovana.

Šta je ono što nosimo sa sobom posle fakulteta? Smatram da na svakom fakultetu, gde god se on nalazio, naučimo osnove određenih delatnosti. Usavršavanje dolazi sa iskustvom.

U mom slučaju, što se tiče rada na predmetima, to su bile osnove preduzetništva, ekonomije, prava i programiranja.
I ono uopšteno, kako da prepoznamo i rešimo probleme, kako da pronađemo motivaciju u svemu što radimo, koliko znače verbalna i neverbalna komunikacija. Da treba da prihvatimo određene procedure kako bi sistem funkcionisao. Kako bismo radili zanimljive stvari, one manje zanimljive su na putu do tamo.

Tek me čeka mnogo toga, ali ono što sam ostvarila do sada ostvarila sam dobrom organizacijom i radom. Inspirišu me ljudi koji su zadovoljni, ispunjeni i uspešni. Uvek sebi postavim pitanje „Kako mogu to da postignem?“ pre nego što pomislim da je nemoguće ili teško.

Studiranje je opciono, pa kako se sami opredelimo za isto treba da testiramo svoj potencijal.
Ako ne na svim predmetima, barem na onim nama najinteresantnijim.
Treba da investiramo u svoja znanja i veštine jer samo to se meri u poslovnom svetu i samo time ćemo dostići svoj željeni cilj.

Želela bih da se zahvalim svim zaposlenima na Fakultetu tehničkih nauka koji su deo jedne velike organizacije koja uspešno radi svoj posao i zbog koje zadovoljna izlazim sa fakulteta. Posebno bih izdvojila Ristić dr Sonju i Sladojević dr Srđana.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare