Marko Balinović – Iznad proseka

Drage kolege, veliko mi je zadovoljstvo da vam se predstavim. Zovem se Marko Balinovic i do pre tri godine sedeo sam u istim klupama kao i vi. Pored redovnih predavanja, bio sam aktivan član studentske organizacije ESTIEM, predstavnik na takmičenjima studija slučaja, na debatama (osvajač par medalja, kako bi Milojko Pantić rekao), kao i predsednik Estiem Local Group Novi Sad. Svaka aktivnost na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad me je terala da se zapitam da li vredi moj trud i šta ja to radim.

Na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment upoznao sam poslovne procese preduzeća, odnosno kako oni treba optimalno da funkcionišu, a pogotovo me je zainteresovao finansijski spektar. Vežbao sam aktivno rešavanje problema, razvijao govorničke sposobnosti i učio se da vodim timove, ljude, organizaciju. Učio sam kako da naučim.

U ovom momentu, sigurno se pitate gde me je to dovelo? Pre nego što ću završiti master studije počeo sam da radim u kompaniji Energosoft. Profesiju mi zovu SAP konsultant, a konkretno sam sertifikovan za modul finansijskog računovodstva. Ono što krasi ovo zanimanje je višestranost, potreba za upoznavanjem i poznavanjem poslovnih procesa, sagledavanje šire slike, konstruktivna komunikacija sa korisnicima (iz „biznisa“), vođenje projekata i naravno soft-skilovi vezani za podešavanje, održavanje i razvoj SAP ERP sistema. Trenutno radim u kompaniji NELT Co, kao interni konsultant za finansijski modul (FI), gde radim implementacije, održavanja i razvoj SAP ERP rešenja na nivou Nelt Grupe. Pored toga sam delom i u SD (prodaja), CO (finansijska analiza – Kontroling) i ABAP (programiranje) modulu. I verujte, vrlo je zanimljivo.

Ako me pitate šta je najbitnije što sam sa sobom poneo kada sam poslednji put izašao iz amfiteatra, to je, svakako, sposobnost da prevaziđem izazov i sposobnost da učim. Da, naučio sam da učim i to vam je najbitnija stvar koju treba da usavršite dok ste đaci školarci.

Naravno, nikako ne treba zaboraviti odlično društvo, kvalitetne ljude, putovanja, žurke i nova iskustva i poznanstva koje stičete na studijama. Živite život i iskoristite svaki dan do maksimuma!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare