Ptice selice IIM FTN

Ptice selice – Manuel Rivero Tores (Španija)

Manuel Rivero ToresNa našem Departmanu studiraju mnogi studenti, kako domaći, tako i strani. Na domaće smo svi navikli i kad god ugledamo stranca kod nas uvek mu se obradujemo. Sigurno ste se nekada zapitali otkud oni baš u Srbiji i to na našem fakultetu? Šta im se najviše sviđa kod nas, koja im je omiljena srpska pesma i koju su reč prvu naučili.

U našoj novoj rubrici “Ptice selice” samo za vas ćemo pričati upravo sa njima, studentima na razmeni. Prvi koji je imao tu čast je Španac Manuel Rivero Tores koji studira Inženjerski menadžment na našem Departmanu.

Kako si odlučio da dođeš u Srbiju?

Kako i kod vas dolaze strani studenti, takav je slučaj i kod nas. U Haenu, mesto iz kojeg dolazim, ima mnogo Srba koji su došli na jedan ili dva semestra. Upoznao sam nekoliko njih, a oni su učinili da se moje mišljenje o vašoj zemlji promeni. Tada sam odlučio da dođem u Srbiju i provedem ovde jedan semestar.

Koji predmet ti je bio najteži za polaganje?

Tokom ovog semestra slušam osam predmeta. Postoji onaj jedan koji me je najviše namučio, to je predmet Elektronsko poslovanje.

Da li imaš omiljenog profesora na FTN-u?

Poprilično sam zadovoljan stavom i pozitivizmom profesora ovde. Međutim, ako bih morao da izaberem jednu osobu to bi bio profesor dr Mladen Radišić zbog opcija koje mi je dao da ohrabri moj preduzetnički duh.

Koja je prva reč koju si naučio na srpskom?

Reč koju sam prvu naučio na srpskom jeziku je “Hvala”. Vi ste ljubazan narod i često koristim ovu reč kada vam se obraćam. Hvala vam za to. 😀

Šta ti se najviše sviđa u Srbiji?

Od onog što mi se najviše sviđa to su mesta gde mogu da jedem 24 sata dnevno. Naravno da ne jedem svih 24h bez prestanka, ali činjenica da uvek mogu da pronađem nešto što želim mi je super.

Koje je tvoje omiljeno srpsko jelo?

Punjeno pileće belo. Kad se vratim u Španiju to će biti jelo koje ću sam da spremam.

Da li si probao da igraš Kolo? Kako ti se čini?

Ne znam koji je to ples. Čim me pitate, deluje mi zanimljivo. Mogli biste da me naučite.

Da li imaš omiljenu srpsku pesmu?

O, da, imam! Iako je jedina koju znam, svaki put zajedno sa ostalim “Erasmusovcima” zaigram kad je čujem. U pitanju je pesma “Limunada”.

Koje je tvoje omiljeno mesto u Novom Sadu?

Najviše mi se sviđa centar grada i alternative za izlazak koje postoje. Kada izađem sa društvom, dobar provod je zagarantovan.

Da li su lepše devojke iz Španije ili Srbije?

Ovo pitanje je zamka! 😀 Devojke iz Srbije su stvarno lepe. Ipak moram da priznam da su mi još uvek draže devojke iz Španije.

Hvala Manuelu na izdvojenom vremenu i zanimljivim odgovorima. Možda on sada jede punjeno pileće belo dok sluša pesmu “Limunada”, a možda uči prve korake našeg tradicionalnog plesa. Ukoliko još uvek nije probao, mi mu obećavamo da ćemo ga naučiti da igra Kolo. 🙂

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare