Iznad proseka - Milorad Banovic

Milorad Banović – Iznad proseka

Pozdrav drage kolege i koleginice. Dozvolite mi da vam se predstavim. Zovem se Milorad Banović i završio sam Investicioni menadžment na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Posao u kompaniji „Heineken Srbija“

Svoju profesionalnu karijeru sam započeo u prvoj polovini 2016. godine na „trainee“ poziciji u okviru kompanije „Heineken Srbija“, gde sam se u periodu od godinu dana kroz unapred utvrđen program rada obučavao za poziciju Tim lidera pakovanja. Posle tačno godinu dana sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa kompanijom gde sada obavljam funkciju Tim lidera pakovanja u pivari u Novom Sadu, jednoj od dve pivare u okviru kompanije Heineken Srbija.

Šta mi je pružio Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment

Na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment sam usvojio određena znanja vezana za organizaciju ljudi, procese unutar kompanije kao i konkretne alate za rešavanje problema. Tokom samog posla sam se, rešavajući konkretne situacije, podsećao istih ili sličnih metodoloških stvari koje smo izučavali tokom studija. Od samog početka studija pa do današnjeg dana smatram da je smer koji sam završio izuzetno kvalitetan i da pored mnogo teorijskog, pruža i određeno praktično znanje primenljivo u radu u modernim kompanijama. Danas kada radim u kompaniji Heineken, koja je lider u proizvodnji piva u Srbiji i trenutno jedna od najbrže rastućih kompanija na našem tržištu, smatram da sam odabrao pravi fakultet sa jedne strane i kompaniju sa druge strane, za započinjanje profesionalne karijere. Znanje i iskustvo koje sam stekao na fakultetu mi pomažu da stvari i situacije sagledavam iz šire perspektive i da na osnovu toga donosim kvalitetnije odluke. Smatram da FTN generalno, a posebno smer Investicioni menadžment, predstavlja odličnu polaznu osnovu za rad u modernoj kompaniji, kakva je kompanija u kojoj radim, koja uz konstantan rast i razvoj pruža odlične uslove za rad i napredak.

Moja poruka studentima

Svima koji čitaju moju priču želim da poručim da u životu, kao i u poslu, ne postoji stagniranje. Postoji samo napredovanje i nazadovanje. Zbog toga se svakog dana moramo truditi da nešto konkretno uradimo za sebe i svoju okolinu, jer dok god mi “stojimo u mestu”, a drugi napreduju, mi u stvari nazadujemo.

Za sam kraj želim da spomenem da tim profesora i asistenata sa Investicionog menadžmenta na izuzetno profesionalan i primenljiv način prenose svoje znanje studentima, zbog čega ih ovom prilikom pozdravljam.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare