Dejana Srdić – Iznad proseka

Veliki pozdrav poštovane kolege,

ja sam nekadašnji student na smeru Inženjerski menadžment – modul Projektni menadžment. Čast mi je da vam ukratko predstavim svoje školovanje na Fakultetu tehničkih nauka i dalje zaposlenje i napredak.

Za FTN i IIM departman sam se odlučila iz razloga završene srednje ekonomske škole smera Finansijski tehničar, pošto je “podloga” za dalje bila ekonomija, a konkretno “suvoparna” ekonomija za dalje usavršavanje na Ekonomskom fakultetu me nije baš toliko zanimala, nego sam želela kombinaciju više nauka, a mislim da je IM to upravo i doneo. I ispostavilo se posle par godina da nisam pogrešila u svojoj mladoj odluci.

Trenutno sam zaposlena u autoindustriji “Hutchinson” u Rumi kao Lean metod Junior inženjer, sa stažom od 13 meseci.

Na DIIM sam naučila dosta toga, jer je smer izuzetno kompleksan i obuhvata mnoštvo oblasti, počevši od samog načina komunikacije sa ljudima u svom okruženju, organizacije i funkcionisanja iste pa sve do detalja sistema, faza kroz koje prolazi jedna organizacija i koje metode rada koristi za implementaciju i realizovanje, kako intervalno i po etapama razmišljati, itd.

Oduvek sam se zamišljala kao nekog ko će uspeti u poslovnom smislu i to se tako počelo i ostvarivati, sada se samo nadogradjuje i vidici se itekako šire. FTN je svojim predmetima i izuzetno dobrim profesorima doprineo tome da se ja kao student osetim poletnom, željnom uspeha, borbenom za sebe, isticanjem u nekim segmentima za mene bitnim.

Fakultet je pored dobrog kadra isto tako izuzetno okrenut studentima i njihovim potrebama, gde bih organizaciju posebno ocenila sa 10-kom. Na FTN-u su uvek neka dešavanja i nikad nije dosadno. Od ozbiljnih stvari vezanih za studentske neprofitne organizacije i mogućnost upoznavanja firmi na štandovima u holu fakulteta pa sve do zanimljivih žurki. 🙂

Kad sam već spomenula studentske organizacije bila sam član ESTIEM-a na početku i tu su se možda i počeli javljati već prvi znaci ozbiljnog shvatanja načina timskog rada i funkcionisanje odnosa medju ljudima i kako funkcionišu sektori, razgovori za posao…

Nakon toga sam se pridružila Marketing timu Fakulteta gde smo budućim kolegama pomagali da se snađu dalje za upis, prijave, informisanje oko fakulteta i sve ono što ih zanima, a da smo im mi mogli pomoći. I tu još jedan plus dajem FTN-u. FTN je jako cenjen i kvalitetan fakultet, smer IM je itekako doprineo da u sebi probudim želju i strast da uspem, da tragam, da stičem iskustva u raznim segmentima, da se borim i kažem sebi: “Hvala, bravo, uspela si”. Suština je u inicijativi, ambicioznosti i dubokoj želji da idem korak po korak do cilja. IM je u meni probudio najviše jako dobre organizacione, prezentacione i istraživačke sposobnosti koje mi umnogome znače sada da se sistemski i fazno dođe do pojedinih rešenja.

Ono što bih poručila novim generacijama jeste da budu aktivni, borbeni, učite sa razumevanjem i logikom, to se itekako ceni. Radite na razvoju sebe da logički sve shvatate jer će vam to pomoći u daljem i učenju i radu. Mehaničko učenje se trudite da izbacite. Gledajte da koristite maksimalno konsultacije profesora, zato su tu. Ne plašite se da ćete ispasti glupi ili neznalice, pitajte, zapisujte, aktivirajte se i terajte sebe da sve što radite radite najbolje što možete, bilo to lepo ili manje lepo. Ne opterećujte se oko ocena, i “najgori” studenti ako ćemo ih gledati po ocenama su danas mnogo uspešniji i srećniji od kontra studenata. Držite prosek na nekom zadovoljavajućem nivou za vas, polažite na vreme kako biste SEBI olakšali, učite sa razumevanjem i nemate brige. Bitno je da znate šta želite i do tog puta ćete stići. Ja sam diplomirala 2017. godine, tj. godinu dana kasnije i apsolutno mi ništa ne fali, ja sam tako želela da bude jer sam vreme provela stičući praktično znanje i iskustvo i bingo i Diploma je zatim stigla u svoje pravo vreme. Uživajte u svakom studentskom danu, družite se, učite, radite na sebi, pustite da vreme radi za vas jer sve dodje u svoje pravo vreme, bilo to danas ili za 6 meseci, ali će doći. 🙂 želim vam mnogo sreće i uspeha, pa ko zna možda nekad budemo saradjivali i dopunjavali stečeno znanje sa fakulteta.

Ovim putem posebno bih želela da se zahvalim mojoj majci i ocu na podršci i ljubavi. Prijateljima i kolegama na savetima, podršci, kolegijalnosti, razumevanju. Profesorima i asistentima na pomoći i sve pohvale na profesionalizmu svog rada. Samo tako nastavite i uvek ćemo biti u društvu najboljih.

Od srca sve najbolje,

dipl. inž. menadžmenta – Srdić Dejana.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare