Ivana Kešelj – Iznad proseka

Drage kolege, poštovanje. Moje ime je Ivana Keselj i pre svega, ponosni sam student Fakulteta tehničkih nauka. Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da se predstavim i prenesem utiske i iskustvo koje sam stekla tokom studiranja, a i nakon završetka ovog divnog poglavlja u mom životu.

Te davne 2009. godine, u trenucima bitne odluke za dalji put obrazovanja i usavršavanja, sa kojim se susreću svi mladi srednjoškolci, donela sam ispravnu i upisala Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, započevši time svoje studentsko putovanje na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Najveću pažnju mi je privukao smer Menadžment ljudskih resursa, za koji sam se nakon 3. godine studija i opredelila. Vremenom se ispostavilo da je odabir pomenutog usmerenja predstavljao pravi izbor za mene.

Na Departmanu za IIM sam učila od najboljih. To su osobe sa kojima i vi danas sarađujete. Profesori i asistenti, u svakom trenutku, su se pobrinuli da nastavu učine zanimljivom, korisnom i da prenesu sva potrebna znanja. Motivacije za učenjem, zbog svega navedenog, nije nedostajalo, a krajnji rezultat ogledao se u uspešnom polaganju ispita. Win-win situacija, u svoj svojoj lepoti. Mogu da se pohvalim da sve što sam naučila na Departmanu za IIM sam primenila u praksi, kako na brojnim konkursima za posao na koje sam aplicirala, tako i na radnom mestu na kom se danas nalazim. Zapišite: vrlo je važno konstantno učiti jer time se nadograđujete kao ličnost. E sad to zapamtite i primenite. Garantujem da će efekti biti pozitivni.

Ubrzo nakon završetka master studija sam se zaposlila u kompaniji “Coca Cola Hellenic”, u sektoru prodaje. Ovaj segment organizacije predstavlja dinamičan proces i iziskuje posedovanje širokog spektra veština i znanja iz same prodaje, procesa proizvodnje, logistike, marketinga, komunikacije i HR-a. U skladu sa tim, na svom radnom mestu svakodnevno se susrećem sa različitim izazovima i iskušenjima, te se trudim da ih prevazilazim uspešno.

Kad bih opet imala priliku da biram, izabrala bih DIIM. Pored toga što sam sigurna da je to najlepši i najbezbrižniji period kog se prisećam kroz osmeh (ja sam jedna od onih osoba koja je posle odbrane master rada zaplakala, iz razloga što nisam želela da se još uvek oprostim od našeg fakulteta), tokom studija stekla sam brojne prijatelje, od kojih su neki postali i poslovni partneri. Posebno bih akcenat stavila na uzore koji su za mene, pre svih, moji profesori i asistenti. Sa njima se i danas savetujem o svojoj daljoj karijeri. Kada i ako budete u dilemi oko sopstvenog, poslovnog pravca razvoja, ne ustručavajte se da za mišljenje pitate kompetentne ljude sa kojima ste svakodnevno u amfiteatru. Verujte, to će vam proširiti vidike.

Vi privlačite u životu ono što jeste, tako da je moj savet svima vama, drage kolege – radite na sebi, posvetite se ciljevima koje ste zacrtali, ne sputavajte želju za dokazivanjem i učite od najboljih. Jer čujte, vi ste na pravom mestu, u društvu najboljih! Srećno

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare