Igor Kampel – Iznad proseka

Ćao drugari, da li ste spremni da upoznate studenta Informacionog menadžmenta, zaposlenog u restoranu koji hrli ka vrhu da otkrije sve tajne kulinarstva, kog zanima IT sfera, a ujedno je vatrogasac već 11 godina? Da, to sam ja, a moje ime je Igor Kampel.

Za sva moja interesovanja ste već čuli, a ja bih posebnu pažnju posvetio mom trenutnom poslu, pomoćni kuvar u restoranu „Fish i Zelenish„.

Od malena sam posedovao veliku strast prema kuvanju, voleo provoditi vreme u kuhinji i praviti razne specijalitete. Iako nisam upisao smer takve prirode, nikad nisam odustao od te velike ljubavi i zato se danas krećem ka vrhu ovog divnog posla. U Fish-u sam počeo da radim kao pomoćni radnik. Počev od pranja sudova, pripremanja predjela i tome slično, vremenom sam obučavan da spremam razna jela, salate, pravim kolače i sigurnim koracima idem ka tome da postanem profesionalac!

Verovatno se pitate kakve sve to veze ima sa smerom koji studiram? Velike jer u ovom poslu ne možeš da se snađeš tako dobro ukoliko nisi prvenstveno dobar menadžer. Kada dođeš u bilo koju firmu i kad kreneš da radiš sa ljudima, moraš posedovati određene veštine u komunikaciji kako bi se uklopio u tim, da bi te isti prihvatili i da bi ti se otvorila šansa za napretkom. Kolege te posmatraju kako se ponašaš, kako organizuješ svoje vreme, kako si se uklopio u sredinu, i na osnovu toga te vrednuju. To su sve veštine koje se uče na našem Departmanu i koje sam posedovao kada sam došao na ovo radno mesto. Takođe, koristim i stečena znanja u oblasti nabavke i logistike, sa kojima se susrećem svakodnevno.

Što se tiče mojih planova, a vezani su za budućnost, želeo bih i da se maksimalno usavršim i da jednog dana otvorim svoj restoran. Taj preduzetnički duh sam oduvek imao, ali sam na studijama dobio više samopouzdanja.

Voleo bih da se zadržim na restoranu u kom trenutno radim. Inovativan i gotovo jedinstven, to je restoran koji odiše Mediteranom! Iako imamo dosta domaćih gostiju, česti posetioci su i stranci. Razlog leži u tome što žele da probaju nešto drugačije kada posete srpsku Atinu. Sva hrana koja se nalazi na našem meniju je potpuno prirodna, čak i u dvorištu imamo baštu u kojoj sami uzgajamo potrebne sastojke i sami kuvamo paradajz. Sve sastojke koje možemo sami da proizvedemo, mi to i činimo. Sam deo naziva „Zeleniš“ se idealno uklapa jer imamo puno salata na repertoaru koje su izuzetno ukusne.

Moto koji me vodi kroz život je da treba biti istrajan u onome što voliš i želiš, i uspećeš u životu. Ono što bih studentima poručio je da se daju maksimalno u svemu što rade i da, bez obzira šta završili, prate svoje srce i svoj cilj u životu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare