Biljana Babić – Iznad proseka

Drage kolege, moje ime je Biljana Babic i zadovoljstvo mi je da sa vama mogu da podelim svoju #diim priču. Osnovne i master studije sam završila kao najbolji student Industrijskog inženjerstva, na usmerenju Automatizacija procesa rada.

Pored kvalitetnih nastavnih aktivnosti, koje samoFakultet tehničkih nauka – Novi Sad može da vam obezbedi, napomenula bih i važnost vannastavnih aktivnosti koje takođe predstavljaju važan deo ulaganja u sopstvene veštine. Od prve godine do samog završetka školovanja aktivno sam učestvovala na raznim takmičenjima od kojih mi je omiljena disciplina bila Case Study, a ujedno i omiljeno takmičenje FTN Challenge, koje se svake godine organizuje upravo na našem fakultetu od strane studentske organizacije ESTIEM Local Group Novi Sad, čiji sam ponosni član bila tokom studija. Pored brojnih medalja koje sam osvojila sa kolegama koji su vam se do sada već predstavili u ovoj rubrici, istakla bih onu najbitniju, a to je biti deo FTN-a i naučeno pretočiti u praksu i uzvratiti istom merom.

Otvaranje vrata i šanse u raznim sferama poslovanja samo su se nizale, tako da sam pored osvojenih praksi dobila i prvu ozbiljnu ponudu za posao u kompaniji Carlsberg Brewery, koju sam nažalost, ili ne, odbila jer sam želela da ipak nastavim školovanje na master studijama. Tokom master studija dobila sam ponudu za praksu u preduzeću Robert Bosch, koju sam prihvatila. Nakon završetka studija usledila je i poslovna ponuda, tako da trenutno karijeru gradim u pomenutoj nemačkoj kompaniji Robert Bosch, na poziciji Production planner u svetu autoindustrije. Činjenica da sam deo mladog tima koji razmišlja „out of the box“, dinamika koja je svakog dana prisutna u radnom okruženju, neograničene mogućnosti za lični napredak, upoznavanje novih ljudi, putovanja, samo su neki od motivatora koji doprinose da se dobro osećam na poslu kojim se trenutno bavim.

Iskustva i znanja stečena na Fakultetu tehničkih nauka, saradnja sa izvanrednim profesorima i asistentima, prakse, rad na raznim projektima kao i učestvovanje na brojnim takmičenjima ne može da vam manjka ako ste #deo_visokog_društva kao što je naš fakultet. Samo treba #da_vam_glava_radi i da gradite sebe na razne načine. Grabite i delite znanje, ne budite ljubomorni i sebični, učite jezike, izađite iz zone komfora i vidimo se negde

5 2 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare