Ivana Petrović – Iznad proseka

Pozdrav svima! Moje ime je Ivana Petrović. Na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment sam završila Inženjerski menadžment, usmerenje Preduzetni menadžment.

Zaposlena sam u porodičnoj firmi zz „Baćo“, Vrbas na poziciji koordinatora komercijalne službe od 2010. godine. Firma se bavi ugovaranjem poljoprivredne proizvodnje, razvojem softvera za poljoprivrednu proizvodnju, uvođenjem HACCP sistema i ISO standarda, prodajom vaga i prodajom ogrevnog materijala. Pored poslova vezanih za komercijalu, radim deo posla vezan za računovodstvo, logistiku i HACCP sistem.

Tokom studiranja slušali smo različite predmete, gde smo se uglavnom pitali „šta će nama sve ovo“ i „kada će nam to trebati u poslu“. Međutim, već po izlasku iz školskih klupa odgovor se nametnuo sam. Na primer, tehnološke osnove efektivne proizvodnje su mi puno značile u praksi pri implementaciji HACCP sistema. Ono što je posebno dobro, a vezano je za predmete koje sam pohađala je to da u poslovanju, o kojoj god temi da je reč, ja sam upućena u tu priču i mogu da učestvujem u razgovoru i radu sa poslovnim partnerima.

Kada se vratim u studentske dane, mogu slobodno da kažem da mi je na fakultetu bilo baš lepo! Prvenstveno, studentske dane pamtim zbog kolega i saradnje sa njima, kako tokom učenja, tako i u vannastavnim aktivnostima. Od velikog značaja je bilo to što su nam predmeti bili jednosemestralni i ispiti su mogli da se polažu preko kolokvijuma, pa se na vreme moglo sve položiti. Zahvaljujući ovoj prednosti, imali smo slobodno leto za rad i uživanje. Seminarske radove smo radili provodeći vreme u istraživanju ili rešavanju određenih problema i zadataka.

Dok sam bila student, nažalost, nisam bila član nijedne studentske organizacije. Sagledavajući prednost istih i prakse koju pružaju, žao mi je zbog toga. Iako nisam bila u oranizacijama, išla sam na Menadžerijade da se družim i upoznajem sa kolegama sa različitih fakulteta. Menadžerijadu bih takođe preporučila svima – iskoristite svaku dobru priliku koja vam se pruža.

Sva predavanja pratile su praktične vežbe gde smo mogli dosta konkretnih stvari da naučimo. Mislim da je lepeza različitih predmeta pomogla da obogatimo svoje znanje, kako teorijski, tako i praktično. Moje kolege i ja smo pored obaveznih seminarskih koji su se timski radili, naučili i da spremamo zajedno ispite. Meni je to u početku bilo čudno, ali kasnije mi je bilo od velike pomoći. Na taj način smo se lepo dopunjavali, jer je svako imao svoj način razmišljanja, ugao gledanja.

Na našem departmanu su profesori i asistenti imali dobar i korektan odnos sa studentima. Spomenula bih neke od njih koji su svojim predavanjima i vežbama ostavili poseban utisak – to su profesori Ilija Ćosić, Željko Tekić i Dragoljub Šević.

Poručujem svim kolegama da su studentski dani jedni od najlepših i najbezbrižnijih dana i da ih treba maksimalno iskoristiti. Redovno polažite ispite, idite na nastavu, družiti se s kolegama, radite u timu i uživajte!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare