Ljubica Jelača – Iznad proseka

Zašto upisati Fakultet tehničkih nauka…

Pre nego što krenem sa svojom pričom htela bih da se zahvalim na pozivu i naravno da se predstavim. Moje ime je Ljubica Jelača. Završila sam osnovne akademske studije na smeru Industrijsko inženjerstvo- usmerenje Kvalitet i logistika. 

Nakon završene srednje škole „najveći problem“ šta upisati. Dvoumila sam se, ali to nije dugo trajalo. Učlanila sam se u grupu BIĆU STUDENT FTN-a. Mnoga moja pitanja su rešena i dalje je bilo samo da se pripremim i upišem. Zato uvek u sebi imajte cilj. Najbolji rad koji ćete ikada obaviti je rad na sebi! Zato se odlučite za prvi korak i krenite u realizaciju.

Zavšila sam osnovne i upisala master studije. Iz priče mojih dragih kolega sa fakulteta čula sam za kompaniju Hutchinson-Ruma(Auto industrija), posle samo nedelju dana predavanja na  master studijama odlučila sam da konkurišem i da vidim zapravo kako bih se snašla na razgovoru za posao. Tako je sve i počelo. Posle par dana počela sam da radim.

Zaposlena sam godinu i pet meseci u kompaniji Hutchinson, na poziciji Inženjer kvaliteta. Posao je vezan za praćenje proizvodnog procesa, analize škarta, rešavanje reklamacija ka kupcima, praćenje specifičnih zahteva kupaca kao i naravno unapređenje samog procesa. Ima i onih nepredvidivih situacija, putovanja i novih izazova.

Neprekidno učenje, istraživanje i inovacije danas su od ogromnog značaja, jer bez dobrog temelja nema ni stabilne kuće. Upravo stečeno znanje, koje mi je pružio Fakultet tehničkih nauka bilo je odlična uvertira za sve ono sa čime se danas suočavam.

Tokom studiranja naravno uvek ima onaj predmet koji nam se baš svidja i onaj koji nam je manje interesantan, ali ne postoji predmet koji ne možemo položiti. Tokom studiranja uvek sam se vodila rečenicom „Sedam puta padni, osam puta ustani“, najbitnije od svega je da verujete u sebe. Profesori kao i asistenti su uvek spremni da pomognu studentima koji se trude, pa ako neki predmet baš i ne ide obično se ti predmeti i zavole.  Zato, nemojte se ustručavati i obavezno idite na konsultacije. Profesori to vole.

Posavetovala bih sve studente da ne propuste priliku i ne učlane se u neku studensku organizaciju koju fakultet pruža. Bila sam aktivan član Marketing tima četiri godine, preporučujem svima da se prijave. Za mene je to prelepo iskustvo, upoznavanje kolega sa različitih smerova, druženje, obilaženje raznih škola širom Srbije, prezentovanje fakulteta…Sve to je dovelo do toga da danas se ne ustručavam da kažem svoje mišljenje, da nemam problem u komunikaciji pred većim brojem ljudi.

Pored studenskih organizacija, ne propustite ni ekskurzije, Menadzerijade… Interesujte se, sad se rado setim ludih provoda. Živite, uživajte i iskoristite sve što vam fakultet nudi.

Zahvaljujem  pre svega svojoj porodici, što su verovali u mene i  neizmerno podržavali. Hvala divnim profesorima i asistentima na pruženom znanju.

Pored divnih profesora veliki značaj bih dodala i kolegama. Rado se setim svih trenutaka koje smo proveli zajedno. Pomozite kolegama uvek kad možete.Vaše znanje niko ne može da „ukrade“. Učeći druge, učimo se i sami. Naše druženje se nastavlja jer smo tim.

Rečenica kojom se i sad vodim:

Svaki profesionalac je nekada je bio amater, svaki stručnjak je nekada bio početnik, zato se usudite sanjati velike snove. I počnite odmah.

Dajte svakom danu šansu da bude najlepši u vašem životu,

dipl. Inž. Inustrijskog inženjerstva – Jelača Ljubica

Srećno!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare