Milana Vagić – Iznad proseka

Pozdrav kolege, moje ime je Milana Vagić, završila sam onovne i master studije Inženjerski menadžment, usmerenje Menadžment kvalilteta i logistike.
Trenutno sam na praksi u automobilskoj industriji ,,Hutchinson”, to mi je prvo iskustvo u struci. Počela sam kao IMS administrator, u timu Kvaliteta, a obavljala sam uglavnom sve oko dokumentacije, ažuriranja ,postavljanja novih verzija, zamene u proizvodnji tj. da se dokumentacija na sistemu poklapa sa proizvodnjom. Naravno, vremenom se moj posao proširio i postao obimniji i raznovrsniji.
Kao i većina vas, na samom početku studiranja nisam znala šta želim i šta će mi ono doneti, ali nakon treće godine polako su se kockice sklapale i odlučila sam se za kvalitet i logistiku, pre svega, zbog dobrih profesora i asistenata, ali i zanimljivih predmeta, veliki broj seminarskih radova koji pomazu da student sami razmisljaju,i na pravi način to predstave, što će kasnije biti od velikog značaja. Ono sto sam naučila na DIIM je da se svaki trud isplati, da moramo da verujemo u sebe i da težimo ka ostvarenju svojih ciljeva. Naučila sam šta znači biti dobar kolega, kako radiiti u timu, a takođe i kako na pravi način da predstavim sebe i svoje kvalitete.
Vrlo bitna stvar je da ovaj smer daje širok spektar znanja i omogućuje da upoznamo sebe na najbolji način i, samim tim, izaberemo pravu profesiju, koja će nas pre svega ispunjavati i svakodnevno motivisati za napredovanje.

Kod sebe sam, pre svega, videla pomak u komanikacionim veštinama, načinu izražavanja, predstavljanju kao veoma bitnom faktoru , takođe radu u timu, koji me je naučio kako da funkcionišem sa velikim brojem ljudi, da izrazim svoje mišljenje, stav, a da se opet uklopim kao celina, što nije nimalo lako. Ono što mi je ovaj smer doneo je želja za uspehom i pored sebe imam veliki broj uspešnih ljudi što me dodatno motiviše da radim na sebi i da učim tokom celog života.

Takođe, bila sam kratko član studentske organizacije ESTIEM i smatram da takva vrsta angažovanja dodatno pomaže studentima, aktivira ih i, što je vrlo bitno, pruža nova znanja, poznanstva, a tu su naravno druženje i zabava kao sastavni deo studiranja, bez toga se ne može

Ono što bih vam poručila je da verujete u sebe i svoje sposobnosti, postavite ciljeve u životu i težite ka ostvarenju istih, jer je sve moguće ukoliko to jako želimo.

Zahvalila bih se kolegama, sad mojim prijateljima ,sa kojima sam dosta prošla i mislim da su to prijatelji za ceo život. Naravno tu su i moja draga asistentkinja Violeta i pofesor Steva bez kojih završetak mojih master studija ne bi bio moguć.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare