Milica Trajković – Iznad proseka

Drage kolege, moje ime je Milica Trajkovic i veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vas pozdravim i podelim sa vama moj pristup studiranju i građenju karijere. Tokom studija na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment bila sam aktivan član studentske organizacije Estiem Local Group Novi Sad, njen potpredsednik za odnose sa javnošću, dok mi je najznačajnije iskustvo bilo upravljanje organizacijom međunarodnog događaja koji je okupio studente iz celog sveta.

Pored toga, u prvoj godini sam ušla u svet rešavanja poslovnih studija slučaja, da bih kasnije predstavljala Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Osvojeno prvo mesto na nacionalnom takmičenju PRimer je mojim kolegama i meni donelo praksu u kompaniji NIS Gaspromneft. Iako me je oduvek privlačila naftna industrija, radom u kompaniji shvatila sam da ipak ne želim da to bude moj poziv. Usledila je praksa u kompaniji Carlsberg Brewery, koja mi otklanja sve sumnje – poljoprivreda i prehrambena industrija je oblast u kojoj želim da se profesionalno razvijam.

Logično pitanje koje se tada nametalo je koja je to kompanija koja podržava inovacije poput NIS-a, ali u domenu industrije hrane? Pre završetka master studija zaposlila sam se u Institutu BioSens. To je novoosnovani institut u okviru Univerziteta u Novom Sadu koji se bavi primenom informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredi i proizvodnji hrane. Radim u sektoru za inovacije i razvoj poslovanja (Innovation and Business Development).

Jedan deo radnog vremena fokusirana sam na rad na projektima čiji je cilj primena naprednih tehnologija (senzora, robota, daljinskog nadgledanja) u poljoprivredno-prehrambenom ekosistemu. Drugi deo čine aktivnosti razvoja poslovanja koje podrazumevaju pronalaženje novih partnera i osnaživanje veza sa već postojećim.

Dimanično okruženje, mlad tim koji razmišlja „out of the box“, činjenica da nijedan dan nije isti kao prethodni i neograničene mogućnosti za lični napredak su motivatori koji utiču da se osećam dobro na poslu koji trenutno radim.

Kolege, čestitam na dobrom izboru! #IIM je odlična baza iz koje možete „pokupiti“ način razmišljanja i način analize problema, a holistički pristup koji IIM neguje će vam, svakako, olakšati rešavanje bilo kog poslovnog problema na koji naiđete.

Radite na sebi, negujte timski rad, pomozite kolegama, volontirajte i zapamtite – karijera počinje da se gradi na fakultetu, a ne nakon diplomiranja! Mnogo uspeha u radu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare