Sanja Todorović – Iznad proseka

Pozdrav svima. Moje ime je Sanja Todorovic i ukratko ću vam predstaviti svoju studentsku priču. Nakon završenih master studija na smeru Menadžment ljudskih resursa, odlučila sam da nastavim dalje usavršavanje, i trenutno sam na doktorskim studijama. Uspešno pohađam treću godinu na smeru Investicioni menadžment. Sigurno se pitate zbog čega sam na samom kraju promenila smer i nisam ostala „verna“ sektoru HR-a. Odgovor je vrlo jednostavan.

Ne, nisam zanemarila svoj prvobitni smer nego sam želela da formiram kvalitetnu priču kroz saradnju ova dva usmerenja.
Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad i Departman za IIM omogućuju preduzećima saradnju u mnogim domenima inženjerskih i poslovnih disciplina. Ova oblast je multidisciplinarna i obuhvata nekoliko svojih područja. Sama saradnja tih sektora unutar IIM-a obezbeđuje efikasnije i približnije rešenje za mnogobrojne probleme sa kojima se preduzeća susreću na tržištu. Jedan od dobrih primera jeste upravo povezanost menadžmenta ljudskih resursa sa investicionim menadžmentom.

Kroz međusobnu saradnju teži se povećanju poslovnih performansi, bilo da su one prikazane u vidu finansijskih rezultata kroz izveštaje ili su predstavljene putem zadovoljstva zaposlenih.

Na osnovnim i master studijama sam stekla radnu naviku, ovladala metodama vezanim za kvalitetnu organizaciju vremena i profesionalnih obaveza, te prikupila neophodna znanja i veštine za dalje usavršavanje. Doktorske studije mi omogućavaju da se promovišem i pozicioniram u poslovnom ambijentu, tako što pohađam konferencije na kojima upoznajem preduzetnike iz različitih branši biznisa, time obezbeđujući „ulaznicu“ za budući profesionalni angažman.

Analiza i praćenje ovakvih konferencija je dobra priprema za pisanje doktorata čime ću dati lični doprinos matičnom departmanu, ali i privredi.

Na samom početku studiranja nisam imala velika očekivanja, međutim vredan rad i podrška stručnog kadra, pre svih profesora i asistenata, su mi otvorili vrata poslovnog sveta. Mislim da su dobro definisani ciljevi začinjeni upornošću, kvalitetnom organizacijom i trudom proverena formula i ključ uspeha za postizanje visokih životnih rezultata. Drage kolege, želim vam da sledite svoje snove i borite se svom snagom da ih ostvarite.

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare