Stevan Marčeta – Iznad proseka

Pozdrav drage kolege, moje ime je Stevan Marčeta. Završio sam osnovne i master studije Inženjerskog menadžmenta, usmerenje Menadžment kvaliteta i logistike. Trenutno sam zaposlen u auto-industriji, na poziciji metod tehničar u proizvodnom inženjeringu. Pre nego što sam se zaposlio ovde, radio sam u Švajcarskoj u firmi MJS-line na poziciji Key account assistant, saradnik rukovodstva pomenute firme, a nakon toga u firmi Know-direct iz Novog Sada, kao rukovodilac iste. Takođe, bavio sam se pčelarstvom, napravio propolis kapi, imao pozive za med čak iz Saudijske Arabije. Zatim sam počeo da pakujem šuškavu piljevinu za kućne ljubimce u potpuno ekološko pakovanje. Svakodnevno smišljam nove ideje i pokušavaću dok ne uspem.

Ovaj smer sam upisao najviše zbog toga što sam oduvek imao viziju da posedujem sopstvenu kompaniju, a ovde sam dobio dobru osnovu za tako nešto.

Ono što sam prilikom studiranja na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment naučio je da budem, pre svega, fleksibilan, pouzdan, tačan i direktan. I, naravno, naučio sam osnovne zadatke svakog menadžera: planiranje, organizovanje, rukovođenje i kontrolisanje. Tokom samog studiranja nisam imao većih problema, same studije su mi išle od ruke, master sam završio sa prosekom 9,26. Mada, moram priznati da se ponekad pokajem što sam sve završio u roku (smeh). Naravno, nije bilo lako, učilo se, znao sam dobro da organizujem vreme, zadavao sam sebi ciljeve i, samim tim, i izazove. A, izazovi su ono što posebno volim.

Svi profesori i asistenti su bili izuzetno profesionalni i uljudni, ali bih posebno izdvojio prof. dr Ivana Bekera, doc. Stevana Milisavljevića, kao i bivšeg dekana prof. dr Iliju Ćosića, jednu ljudinu pre svega, čoveka koji je uvek bio spreman da popriča i pomogne koliko može. 🙂

Moto koji me pokreće je “Never give up, its such a wonderful life”, a vama, sadašnjim studentima, želim da poručim: Neka dela govore o vama, a ne reči. Svakodnevno učite kroz život i svakodnevno radite na ostvarenju svojih ciljeva. Sanjajte-ostvarujte sanjano. I sve prethodno navedeno uz osmeh.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare