Aleksandar Plavšin - foto

Aleksandar Plavšin – Iznad proseka

Drage kolege i koleginice,

Moje ime je Aleksandar Plavšin, dolazim iz Novog Sada, a trenutno živim i radim u Beogradu. Zadovoljstvo mi je što sam pozvan da podelim sa vama svoje iskustvo u okviru rubrike “iznad proseka”.

Osnovne i master studije sam završio na Fakultetu tehničkih nauka, smer Investicioni menadžment. Već nakon nekoliko meseci studiranja, znao sam da sam napravio pravi izbor kada sam upisao FTN. Na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment sam, pored znanja, stekao i brojne veštine koje smatram ključnim za poslovni uspeh. Studije menadžmenta na FTN-u nas uče da “radimo prave stvari na pravi način” i to je upravo suština za postizanje dobrog poslovnog rezultata. Uz dosta rada sam postizao odlične rezultate u toku studiranja. Upravo je to bio dokaz da se rad isplati, te sam isti model primenio i na posao. Ukoliko su koordinate vašeg poslovnog sistema odgovornost i posvećenost, uspeh je u dugom roku zagarantovan. U toku studiranja sam dobio dosta nagrada, a najdraža mi je nagrada za najboljeg studenta promocije Departmana IIM u konkurenciji od preko 200 studenata na Departmanu. Trudim se da svojim radom nakon studija tu nagradu i opravdam 😊.

Više od pola godine sam menadžer u CFO asocijaciji.  Moj razvojni put je postepen, što smatram ključnim za kvalitetan i održivi poslovni razvoj. U svom poslovnom iskustvu sam do sada promenio tri organizacije, od pozicije asistenta do pozicije menadžera. Svaka pozicija je za mene bila novi izazov, budući da sam iz svakog poslovnog iskustva želeo da maksimalno naučim, a poslodavcu maksimalno svojim radom uzvratim. Deliti znanje, veštine i informacije sa drugima i posvećeno raditi uvećava vaše znanje i veštine. U prvi mah se možda čini da to nekad ne izgleda tako, ali u dugom roku jeste.

Moja poruka studentima je da rade na svim svojim postojećim potencijalima, razvijaju nove potencijale, postavljaju sebi visoke ciljeve, budu IZNAD PROSEKA i u poslu se vode ličnim vrednostima i poslovnom etikom. Kada osetite da poslovni ambijent u kome se nalazite ne može ništa dodatno da vam pruži, niti da vi istom možete nešto dodatno da pružite, promenite ga.  Sve ono čemu nas uče knjige, zakoni i teoretičari jeste bitna baza, ali sve ono što nas čini da budemo IZNAD PROSEKA smo isključivo MI.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim odličnom TIMU profesora koji je zaposlen na FTN-u, a posebno prof. Iliji Ćosiću i prof. Dušanu Dobromirovu, kao i reprezentativnom alumniu FTN-a Aleksandru Nedeljkoviću koji me je preporučio za intervju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
milorad
6 godine pre

Budi ti druže iznad proseka u životu, to ja tebi želim …