Data Science Conference 3.0

Data Science Conference 3.0

Data Science Conference 3.0

Data Science Conference 3.0 (DSC 3.0) održaće se po treći put 21. i 22. novembra u Belexpocentru i Holiday Inn-u u Beogradu. DSC 3.0 je konferencija koja je posvećena izučavanju nauke o podacima (data science), a koja kroz analizu najrazličitijih oblasti poput biomedicine, gaming industrije, telekomunikacije, bankarstva, menadžmenta, marketinga i slično, prikazuje savremene metode poput machine learning-a, artificial intelligence, blockchain, big data, predictive analytics, data monetization, optimization, data visualization, deep learning, data lake i mnogih drugih.
Kako sami organizatori kažu, kada su pre dve godine osnovali konferenciju, cilj im je bio da naprave značajne promene u oblasti nauke o podacima na sceni Srbije. Treća po redu DSC 3.0 će, po njihovim rečima, biti još veća i bolja!
Predavači ovogodišnje konferencije biće mnogi stručnjaci poput Martina Rugfelta, Marka Vasiljevskog, Aleksandera Pivka i Lea Mršića. Pogledajte i ostale predavače na sledećem linku.

Prvih 10 prijavljenih studenata osvajaju besplatnu kotizaciju

Organizatori konferencije upućuju poziv studentima FTN-a da posete ovu konferenciju u periodu od 21. do 22. novembra 2017. Prvih 10 studenata koji se budu javili na [email protected] sa naslovom “Prijava za besplatne studentske karte – FTN“, dobiće mogućnost besplatne kotizacije – boravka na konferenciji.

„Data Flow in Data Science Research“ i „Classification problems in e-commerce“ – dve besplatne konferencije

Uporedo sa predavanjima biće održane dve besplatne radionice čiji će fokus biti na realnim problemima u okviru nauke o podacima.

Data Flow in Data Science Research – Sadržaj radionice, održane od strane TeleSign-a, biće fokusiran na rešavanju problema vezanim za manipulaciju sirovih podataka, ekstrakciju dragocenih informacija, otkrivanju zanimljivih obrazaca u podacima i finalizaciju celog procesa. Radionica će trajati oko 6 sati i biće održana na srpskom jeziku 21. novembra u okviru DSC 3.0.

Classification problems in e-commerce – Tema radionice jeste veoma popularna e-trgovina koja predstavlja važan aspekt za prodaju i celokupno angažovanje. Tokom svakog procesa kupovine preko interneta, mnogo različitih podataka se tada kreira i istovremeno prikuplja. Ovi podaci kompaniji mogu pomoći da poboljša poslovanje i stekne značajnu prednost nad konkurencijom. U okviru ove radionice, učesnici će dobiti jedan set klikova koje posetilac tokom sesije kupovine učini na određenom sajtu. Cilj zadatka će biti predviđanje da li bi taj isti korisnik izvršio kupovinu ili ne. Učesnici će dobiti podatke od e-commerce prodaje, koja uključuje sesije, artikle, kategorije i vremenske intervale, kao i informacije o kupljenim artiklima. Tokom ove radionice učesnici će se upoznati sa stvarnim problemima klasifikacije, proći će kroz preporučene korake klasifikacije i rešiće izazov na pripremljenim skupovima podataka. Radionica će trajati oko 6 sati i biće održana na srpskom jeziku 22. novembra u okviru DSC 3.0.

Više informacija o radionicama kao i forme za prijave možete naći na sledećem linku.

Učešćem u radionicama omogućuje se i besplatan ulaz na Konferenciju. Rok za obe prijave je 10. novembar.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare