Dražen Žigić – Iznad proseka

Drage kolege, poštovanje. Moje ime je Dražen Žigić. Za početak bih želeo da se zahvalim svim profesorima i kolegama koji su mi izlazili u susret tokom vremena provedenog na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Nedavno sam uspešno završio master rad na usmerenju Industrijski marketing i inženjerstvo medija, koje je usko povezano sa mojim profesionalnim angažmanom.

Imam tu sreću da me posao kojim se bavim veoma ispunjava. Svakodnevno sam u kontaktu sa različitim segmentima medijskog sadržaja, te sa sigurnošću mogu da kažem da znanje koje sam stekao na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sadkoristim i u praksi.

Bavim se fotografijom već 4 godine. Dinamičan i zanimljiv – na ovaj način bih opisao svoj posao. Zbog težnje za održavanjem kvaliteta i isticanjem profesionalizma u prvi plan, posao fotografa ume često da bude i zahtevan, kako fizički tako i psihički. Potraga za idealnim kadrom ume da potraje i po nekoliko časova, i upravo to fotografiju čini umetnošću.

Zahvaljujući fotografiji imao sam priliku da upoznam uspešne ljude koji se bave različitim poslovima i od njih naučim, pre svega, veštine poslovne komunikacije, ali i šta konkretno znače pojmovi – pouzdanost, poštovanje tuđeg vremena, poverenje. Radio sam na projektima koji su vezani za Kulturni centar Novog Sada, Jazz Festival, Serbia Fashion Week, BAFE Event, Manual & Co, TEDx program, Američki kutak…

Ono što bih voleo da podelim sa mlađim kolegama je da fakultet mogu da posmatraju i kao mesto gde mogu da nauče kako da razmišljaju, da upoznaju mnogo novih ljudi i ostvare prijateljstva koja će im kasnije značiti kada započnu svoje samostalne karijere.

Za uspeh u poslu najbitnija su poznanstva i veze, a znanje se podrazumeva. Pokušavajte, iznova i iznova, dok god ne uspete da ostvarite svoje snove. Zapamtite: “Vaših prvih 10000 fotografija su najgore”. Idite na predavanja iako ste umorni, idite na fudbal ili košarku iako možda ne znate dobro da igrate, idite na žurke iako ne pijete, budite prisutni i družite se sa što više ljudi, upijajte njihove savete i kritike. Saslušajte profesore jer oni su riznica znanja i trudite se da sa fakulteta izađete ne samo sa diplomom, već sa pozitivnim stavom koji će vam pomoći da dostignete profesionalne visine.

Veliki broj kolega koje sam upoznao tokom studiranja danas imaju svoje firme ili rade u velikim kompanijama sa kojim sarađujem. Mahom smo se zbližili u amfiteatrima u kojima i vi danas pohađate nastavu i to nam umnogome olakšava poslovnu komunikaciju. Oni su iznad proseka u svojim branšama. Oni su dokaz da i vi možete pobediti u tržišnoj utakmici i kada gubite sa 0:2.

Koristite svoje slobodno vreme da radite na sebi, čitajte, gledajte dobre filmove i brinite o svom telu. Ostanite zdravi u glavi. Način na koji provodite svoje vreme dok ste student, u velikoj će meri uticati na vaš život nakon završetka studija. Pre svega, budite dobri ljudi, poštujte svoje roditelje i cenite svoje prijatelje. A ako me pitate koja mi je omiljena fotografija, moj odgovor će uvek biti: Ona koju ću snimiti sutra.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare