Jelena Čulić – Iznad proseka

Pozdrav drage kolege. Moje ime je Jelena Čulić. Pre tri godine sam završila master studije na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, na usmerenju Kvalitet i logistika.
Tokom studiranja, pružila mi se prilika za stručnu praksu u preduzeću Elektrovojvodina. Uporedo studiranje i rad, u gore pomenutoj firmi, mi je omogućilo da bolje shvatim teorijske osnove koje sam na fakultetu slušala i polagala, kao i da obaveze i odgovonosti sagledam sa drugačije tačke gledišta.

Stručno usavršavanje poslužilo mi je kao šansa da u praksi primenim znanje stečeno na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Kako je „lepeza“ predmeta i informacija kojima se barata na fakultetu prilično šira od konkretnih poslova koje sam obavljala na praksi, tokom iste ponudila mi se mogućnost da se usredsredim na uži obim poslova koji se vezuje za unapređenje zaštite životne sredine. Odatle je proistekla želja i mogućnost da Master rad posvetim istraživanju u ovoj oblasti.

Godinu dana nakon završetka studija, počela sam da radim na radnom mestu Vodećeg stručnog saradnika za IMS. Posao mi se uglavnom sastoji od obavljanja aktivnosti vezanih za uspostavljanje, održavanje i poboljšavanje integrisanog sistema menadžmenta, prema zahtevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, kao i poslova vezanih za zaštitu životne sredine.

Implementacija standarda se ukratko ogleda i u povećanju efikasnosti poslovanja celokupne organizacije. Posao na kom sam angažovana je veoma dinamičan i uzbudljiv, a najlepše od svega je što radim sa divnim ljudima, koji nesebično dele svoje znanje i iskustvo.

Predmet Metode i tehnike unapređenja kvaliteta, kao i znanja stečena na nastavi iz Sistema upravljanja zaštitom životne sredine, bila su mi dobra podloga za razumevanje problematike iz oblasti koje zahteva moje trenutno radno mesto.

Moja poruka svima vama je – radite na sebi, budite kolegijalni, družite se, putujte i maksimalno uživajte u studentskim danima.

5 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare