Jelena Mislić - Iznad proseka

Jelena Mislić – Iznad proseka

Pozdrav svima, moje ime je Jelena Mislić. Na Fakultetu tehničkih nauka sam završila master studije na smeru za Industrijski marketing i inženjerstvo medija.

Poslovi kojima sam se bavila za vreme studija su se uglavnom ticali organizacije događaja, komunikacije, marketinga i protokola na nekim od značajnih manifestacija u Novom Sadu (Serbia Fashion Week, TEDx Novi Sad, PDP konfernecija, EXIT, sportski događaji i tako dalje…) Radila sam kao predavač iz oblasti digitalnog marketinga u školi Obuke i Kursevi u Novom Sadu. Pre nešto više od tri godine, još u procesu studiranjaušla sam u ugostiteljske vode kao community manager, a posle godinu dana sam ušla i u organizacijski deo posla, čime se i danas bavim. Na poziciji koja se tiče organizacije poslovanja, interne komunikacija sa zaposlenima I eksterne komunikacije sa gostima i potencijalnim gostima u vidu prodaje.

Na ovom departmanu sam provela samo godinu dana, ali mi je stečeno znanje dosta pomoglo, posebno u oblasti internih i eksternih komunikacija, HR-a i razumevanja načina funkcionisanja medija. Ipak, najviše sam naučila od mentora i profesora koji su i pored redovnih predavanja, nekim svojim stilom i načinom komuniciranja uspeli da nas zainteresuju i prošire vidike i na druge oblasti.

Prelomne tačke su sastavni deo studiranja I procesa “traženja” sebe. S obzirom na to da sam pre FTN-a osnovne studije završila na smeru za marketing na Ekonomskom fakultetu pogled se potpuno promenio i umesto gledanja ka spolja ka tržištu, sada je fokus bio na samo organizaciju kao jedinku. Tu sam proširila svoje vidike što mi je mnogo prijalo. Proces studriranja je bio interesantan, učila sam stvari sa kojima do tada nisam imala dodirnih tačaka. Dosta vremena smo provodili u rešavanju studija slučaja i analizi nekih dobrih i loših praksi kroz koje mogu da se nađu rešenja za bilo koji problem. Veliko zadovoljstvo je bio i rad sa asistentima, profesorima i mentorima koji su nesebično delili svoje znanje i uvek bili dostupni za naša pitanja, što mislim da je jedna od najvažnijih odlika FTN-a kao fakulteta, svi zaposleni doprinose kako kvalitetu studija, tako i dobroj atmosferi između sudenata i profesora. Takođe, još jedan pozitivna krakteristika jeste i saradnja fakulteta sa drugim institucijama i privredom koja dosta doprinosi celokoupnom sticanju znanja studenta.

Tokom master studija nisam bila član ni jedne studentske organizacije, time sam se uglavnom bavila na osnovnim studijama. Na masteru je bio fokus na usavršavanju kroz volonterski rad i zaposlenje.

Proces studiranja je proces koji te čini bogatim za jedno divno iskustvo u kojim si kao student okružen ljudima koji vole i žele da se bave sličnim stvarima kao i ti. Tu smo na izvoru informacija, imamo mogućnost da nas drugi ljudi inspirišu da uradimo nešto novo, da pokrenemo nove stvari zajedno.

Moja poruka studentima je Družite se i razmenjujte ideje sa svojim kolegama, ovo je period kada ste najkreativniji i najsposobniji. J

Za sam kraj ove priče, posebnu zahvalnost za vreme studija bih uputila asistentkinji Jeleni Stanković, i profesorici i mentorki Danijeli Lalić

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare