Ugljesa Atanackovic

Uglješa Atanacković – Iznad proseka

Pozdrav kolege, moje ime je Uglješa Atanacković. Završio sam Menadžment ljudskih resursa na Fakultetu tehničkih nauka, a u nastavku sledi priča o mom studiranju.

Poslednjih sedam godina vlasnik sam agencije za konsalting u oblasti ljudskih resursa ROAD HR (www.road.rs), koja se bavi ličnim i profesionalnim razvoj pojedinaca i organizacija kroz trening i coaching. Kao vlasnik agencije pored menadžerskih i organizacionih zadataka, svakako najviše volim i uživam da radim treninge i coaching sesije sa klijentima. Tokom studija sam radio u nevladinom sektoru i moje najveće angažovanje bilo je za Kanadsku internacionalnu agenciju za razvoj odakle nosim veliko znanje i iskustvo koje i danas koristim u svakodnevnom radu. Prestankom rada i odlaskom sa našeg tržišta Kanadske internacionalne agencija za razvoj radio sam u agenciji za istraživanje tržišta kao asistent a potom kao menadžer za ljudske resurse u sektoru trgovine.

Tokom master studija sam već bio zaposlen na poziciji menadžera za ljudske resurse i komunikacije u preduzeću koje je imalo blizu stotinu zaposlenih i već tada maštao o svom biznisu, radu na različitim projektima i sa različitim klijentima. Svoj san sam ubrzo i ostvario napuštanjem kompanije i pokretanjem samostalnog biznisa koji već sedum godinu uspešno posluje i svake godine beleži sve veći uspeh i rast u oblasti razvoja kroz trening i coaching. Tokom studiranja nisam imao dovoljno slobodnog vremena da se uključim u rad studentskih organizacija, jer sam već bio angažovan u nevladinom sektoru, što me je na jednak način lično i profesionalno izgradilo kao i većinu mojih kolega koji su bili aktivni u nekim studentskim organizacijama tokom studija. Svakako angažovanje i rad u studentskim organizacijama ili nekih drugim nevladinim organizacijama su uvek preporuka za početak angažovanja svim studentima.

Master rad koji sam radio iz predmeta odnosi s javnoću na temu “Društveno odgovorno poslovanje kao deo strategije odnosa sjavnošću kompanije” je te godine dobio nagradu Društva za odnose s javnošću Srbije dr Dragutin Vračar kao najbolji master rad u zemlji.

Ono što sam, takođe, naučio je da je formalno obrazovanje je izuzetno važno jer nam daje osnovu i širinu u razmišljanju ali ukoliko se zaustavimo isključivo na njemu pogotovo u današnjem vremenu može biti pogubno. Smatram da konstantno usavršavanje, usvajanje novih znanja i veština je jedina strategija za uspeh pored predanog rada, a svim studentima bih poručio: “Redovno postavljajte svoje ciljeve i predano radite na njima”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare