Jovana Kovačević – Iznad proseka

Nakon završetka master studija na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, Jovana Kovacevic je rešila da zapravo ispeče zanat i upusti se u preduzetnički biznis koji je sama kreirala.

„U svet gastronomije ušla sam slučajno, iako svako ko me poznaje može svedočiti o mojoj ljubavi prema kulinarstvu. Stoga ovaj put, kada razmislim, nije slučajan, već logičan splet događaja.

Pokrenuti sopstveni biznis nije ni malo jednostavno. Dobra ideja, razrađen plan, ogromna odricanja, red i predan rad su neophodni ukoliko se želi postići uspeh. Dobra priprema i pravilna organizacija su prioritet u svakom poslovanju, pa tako i u ugostiteljstvu i vođenju kuhinje. Upravo je stečeno znanje, koje mi je pružio Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, bilo odlična uvertira za sve ono sa čime se danas suočavam, a vezano je za sferu preduzetništva i nastup na tržištu. Neprekidno učenje, istraživanje i inovacije u poslovanju, danas su od ogromnog značaja, jer bez dobrog temelja nema ni stabilne kuće. Kada se govori o kuhinji, mora se naglasiti da je disciplina veoma bitna, a kvalitet presudan i on mora biti konstantan.

Pomodorino je počeo sa radom ove jeseni i ono što mene izuzetno raduje jeste činjenica da su ljudi osetili ljubav u jelima koje služimo.

Komunikacija sa gostima je od prvog dana veoma bitan segment našeg poslovanja, te sugestije i mišljenja uvažavamo i nastojimo da ih implementiramo u poslovanje, time unapređujući uslugu. Naši gosti osete da su dobrodošli, da brinemo o njima i da radimo sa dobrom voljom, a ključ uspeha leži u ljubavi prema poslu.

Naziv Pomodorino asocira na Mediteran, a to nije slučajno. Ideja je da se popularna jela koja služimo u našem restoranu pripremaju na zdrav način i da se ljudima pruži prilika da na brzinu i “s nogu” mogu da jedu izbalansiran, kvalitetan i ukusan obrok. Zato uz ime kuće sendviča i burgera – Pomodorino, neraskidivo ide slogan: “Dobra ulična hrana”.

Voditi sopstveni posao znači da se može zaboraviti na osam radnih časova dnevno, slobodan vikend i eskiviranje obaveza. Odgovornost je ogromna i biznis nosi bezbroj rizika i prepreka, ali kada bih se opet našla na početku i imala priliku da biram svoj put, ni na trenutak se ne bih premišljala“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miloš
6 godine pre

Zanimljiva priča. Uvek je lepo čuti da se neko mlad lepo snašao i započeo svoj posao.