Mile Krtinić – Iznad proseka

Po završetku osnovnih i master studija, na našem Departmanu, Mile Krtinic vrlo brzo dobija prve ponude za posao.

„Gotovo u isto vreme stiže mi ponuda da vodim kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj u opštini Bačka Palanka, kao i ponuda za rad u NIS-u. Pored stečenog znanja, koje mi je pružio Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, mislim da mi je za profesionalno usavršavanje umnogome pomoglo i to što sam 2012. godine na konkursu francusko-srpske privredne komore, na temu: „SELO-GRAD; Da li ekonomski razvoj neminovno povlači depopulaciju srpskih sela?“, u konkurenciji od preko 130 učesnika, pred međunarodnim žirijem, za svoj rad i prezentaciju, osvojio prestižnu nagradu i prvo mesto.

Prilikom izbora posla i početka profesionalne karijere, NIS mi se učinio kao veći izazov, i 2012. u septembru, počinjem da radim u toj kompaniji. Vrlo brzo sam se uverio da nisam pogrešio. Posle pet meseci postajem stalni radnik i počinjem da napredujem u službi.

Radim na poziciji Koordinatora za nabavku usluga Bloka Promet i više puta sam nagrađivan za svoj rad. Posebno mi je drago priznanje Gasprom Nefta za visok nivo profesionalizma.

Smatram da je generacija koja je #DIIM upisala 2007. godine, a kojoj i sam pripadam, vrlo uspešna, te da su kolege studenti ostali povezani i nakon završetka studija.

Na kraju bih da naglasim značajnu ulogu međunarodne studentske organizacije Estiem Local Group Novi Sad, u koju sam se aktivno uključio na samom početku studija. Upoznavanje drugih kultura, fakulteta, studenata, svetskih kompanija, rad na praktičnim primerima kroz studije slučaja, samo su neke od prednosti koje ESTIEM pruža studentima našeg Departmana. Reference koje se steknu radom u ovoj organizaciji stvaraju komparativne prednosti na tržištu rada.

Takođe, istakao bih i značajnu ulogu profesora i asistenata na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, koji bezuslovno pružaju podršku i prenose znanje i iskustvo studentima koji žele da se usavršavaju“.

4.7 3 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare