Kristina Ostojić – Iznad proseka

Kristina Ostojic je još jedna u nizu studentkinja sa našeg Departmana koja gradi uspešnu karijeru u prestižnoj kompaniji.

„Mnoštvo studenata ne prepoznaje stručnu praksu kao bitan predmet na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad. Po mom mišljenju, to je velika greška, jer je za mene praksa bila prelomni trenutak u životu. Tokom master studija na Industrijskom inženjerstvu pružila mi se prilika za stručnu praksu u kompanijiVega IT Sourcing. Sećam se prve posete kancelarijama, bila je to ljubav na prvi pogled.

Oduševili su me interesantni i dinamični projekti, prijatna atmosfera i ambijent, ljubazne kolege, briga o zaposlenima, klijentima i kvalitetu softverskih rešenja. Kompanija mi je ponudila mogućnost usavršavanja, druženja i uslove za rad kojim malo koja firma može da se pohvali. Znala sam da je to kolektiv kome želim da pripadam i doprinosim. Skroman početak kao praktikanta nije značio loš kraj. Trud i zalaganje su se isplatili. Čelni ljudi Vega It Sourcing-a prepoznali su moj potencijal i želju da ostanem i pružili su mi šansu da pokažem šta mogu i znam. Iako su prvi koraci bili teški, zahvaljujući kolegama koje su mi nesebično pomagale, uspela sam da se profilišem i usavršim kao software developer, a kasnije i kao project manager.

Znanja koja sam stekla tokom studija bila su ulaznica u IT svet i odlična baza za dalju nadogradnju veština. Biti proaktivan, kontinuirano raditi na sebi, biti istrajan i uporan su presudni faktori kada se prvi put susrećete sa izazovima i zahtevima na radnom mestu. To je nešto što se najviše ceni. Međutim, to nije sve.

Da biste bili istinski srećni na poslu, morate voleti ono što radite, jer je to jedini način da napravite izvanredne rezultate. A još i ako se kockice slože, pa počnete da sarađujete sa divnim ljudima, to je onda dobitna kombinacija“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare