Nemanja Brkić – Iznad proseka

Mnogi studenti koji su Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment upisali 2008. godine, danas su veoma uspešni mladi ljudi, čije poslovne karijere idu uzlaznom putanjom. Jedan od njih je i Nemanja.

„Drage kolege, zadovoljstvo mi je što imam priliku da vam se predstavim. Moje ime je Nemanja Brkić i baš kao i vi sedeo sam u amfiteatrima (doduše, onim starim, bez klimatizacije i modernih sredstava rada) i slušao predavanja. Upravo u tim amfiteatrima, u kojima su se često mnoge informacije i stečena znanja sa predavanja činili suvišnim i teško primenjivim, naučio sam mnogo o poslovnim procesima, kako logističkim, tako i finansijskim. Stečena znanja na Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, na našem Departmanu, razvijao sam dalje na razmenama studenata u Turskoj (Middle East Technical University) i Portugalu (University of Aveiro), kao i na kraćim praksama u Srbiji i Finskoj. Bilo je tu i mnogih drugih aktivnosti u okviru studentskih organizacija: Estiem Local Group Novi Sad, BEST Novi Sad – БЕСТ Нови Сад, eYouwins festival…

Kako se kraj studija približavao, traženje zaposlenja je polako postajala neminovnost, pa je i počelo da raste moje interesovanje za SAP. Ubrzo zatim, sasvim neočekivano, to interesovanje se pretvorilo u radno angažovanje u kompaniji „Energosoft“, gde sam radio na projektima implementacije SAP ERP sistema, stekao prva iskustva u SAP MM (Materials Management) modulu i što je još bitnije, spoznao da je SAP moj poziv. Sada, nekoliko godina kasnije, zaposlen sam u kompaniji „Altea365“ kao SAP konsultant, gde radim na održavanju i rаzvoju SAP ERP sistema multinacionalnih kompanija i intenzivno radim na širenju svojih kompetencija na druge logističke module. Pogled unazad i razmišljanje o tome kako sam tu gde jesam, mi ne otkriva tajni recept, no ja iskreno verujem da je to sve rezultat napornog rada, odricanja, preduzimljivosti, druženja, aktivnosti na mnogim poljima i naravno sudbine. Zato i vama savetujem isto, jer će se sigurno taj trud i napor koji ulažete isplatiti kad-tad“!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare